Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Letartóztatták az egyetlen pártvezetőt, aki ellenezte az ame
  2016-05-21 23:03:15, szombat
 
  Letartóztatták az egyetlen pártvezetőt, aki ellenezte az amerikaiak bevonulását


Mateusz Piskorski hidfo.ru

Lengyelország belvédelmi ügynökségének emberei megrohamozták egy ellenzéki párt vezetőjének otthonát; a politikust kémkedés vádjával letartóztatták. Őrizetbe vétele óta azonban kiderült, hogy a nyilvánosan hangoztatott vádak csak ürügy. Mateusz Piskorski arra készült, hogy nyilvánosan beszámol egy másik pártvezető halálának körülményeiről, aki állítólag öngyilkosságot követett el, de valószínűleg politikai gyilkosság áldozata volt. A NATO elkezdte félreállítani azokat a politikusokat, akik a háborús készülődés útjában állnak.

Mateusz Piskorskit, a lengyel Zmiana (Változás) párt vezetőjét letartóztatták a belvédelmi szolgálat emberei, akik egyúttal számítógépeket, dokumentumokat foglaltak le a pártvezető otthonában. Piskorski letartóztatásával egyidejűleg a hatóságok számos más párttagnál, illetve a párt székházában is házkutatást tartottak. Az ?orosz-párti? politikust azzal vádolják, hogy harmadik ország számára folytatott adatszerzést; a lengyel kormánymédia szerint Piskorski orosz és kínai titkosszolgálatokkal állt kapcsolatban. A hatóságok a párt alelnökét, Nabil Malaziit is kihallgatták.

Tomasz Jankowski, a Zmiana szóvivője szerint azonban mindegyik házkutatás illegális volt, a hatóságok törvénysértő módon jártak el, és az agresszív fellépés nem pusztán Piskorski személyével hozható kapcsolatba. A házkutatások során a belvédelmi szolgálat emberei lefoglaltak számos, a párttagokkal kapcsolatos dokumentumot, valamint olyan dokumentumokat, melyek információkat tartalmaznak szakszervezetek és a Zmiana közti együttműködéssel kapcsolatban. A szóvivő szerint ez a fellépés közvetlen fenyegetést jelent a szakszervezeti partnerek számára is, hiszen tagjaik személyi kilétét titokban tartják, és a szakszervezetek működéséhez elengedhetetlen, hogy tagjaik munkáltatói se ismerjék a taglistát. Lengyelország törvényei lehetővé teszik, hogy a szakszervezetek eltitkolják tagjaik személyi kilétét a munkáltatók elől, Jankowski szerint azonban a dokumentumok lefoglalását követően már arra számítanak, hogy elveszítik megélhetésüket azok az emberek, akik a Zmianaval együttműködő szakszervezetek tagjai. Így a házkutatások egyúttal a párt társadalmi beágyazottságának lerombolását, a Zmiana karanténba zárását is szolgálják.

A párt szóvivője hangsúlyozta, hogy a szakszervezetekre vonatkozó adatok törvény által is biztosított bizalmas kezelésén kívül nincs semmilyen titkolnivalójuk, így az eljárással kapcsolatban is nyilvánosságra fognak hozni minden rendelkezésre álló információt.

A Zmiana vezetőit azonban nem érte teljesen váratlanul a hatósági fellépés, hiszen egy olyan pártról van szó, ami nem támogatja a lengyel kormány által is képviselt háborús készülődést, így a párt működése a NATO katonai terjeszkedésének útjában áll. Piskorski letartóztatására nem sokkal azt követően került sor, hogy a pártvezető figyelmeztetett: a lengyel kormány még a július 8-án, Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt politikai tisztogatásba kezdhet, mert el akarják fojtani az esetleges ellenzéki tiltakozó akciókat. Janowski azt mondta, ?a mi pártunk az egyetlen, ami felszólalt az amerikai fegyveresek Lengyelországban állomásoztatása ellen. Emellett egy Andrzej Lepper halálának körülményeit részletező könyv kiadását terveztük, amiről úgy gondoljuk, a hatóságok részéről komoly aggodalmat ill. félelmet válthatott ki, hiszen az ő halálában valószínűleg a kormány keze is benne volt.?

Andrzej Lepper az Önvédelem párt vezetője, és Mateusz Piskorski szövetségese volt. A hivatalos magyarázat szerint 2011. augusztus 5.-én öngyilkosságot követett el. Közeli ismerősei azonban biztosak abban, hogy Lepper politikai gyilkosság áldozata lett. Lepper korábban maga is indult elnökjelöltként 1995-ben, 2000-ben, 2005-ben és 2010-ben, emellett indult volna a 2015-ös elnökválasztáson is. Lepper halálát követően Andrzej Duda nyerte a 2015-ös elnökválasztást, majd azon nyomban szorosabbra fonta az együttműködést az Amerikai Egyesült Államokkal, lehetővé tette az amerikai fegyveresek Lengyelországban állomásozását, emellett harsány oroszellenes külpolitikát és háborús uszítást kezdett.

A Zmiana szóvivője szerint Mateusz Piskorskinak igen sok mondanivalója van Lepper halálával kapcsolatban, így egyáltalán nem meglepő, hogy a könyv kiadása előtt megkezdődtek a hatósági rajtaütések. Ugyanakkor, Janowski elmondása szerint szakszervezeti partnereik készen állnak arra, hogy kiálljanak a Zmiana vezetőinek meghurcolása ellen. Ebből a szempontból sem véletlen, hogy a kémvád és rajtaütés most történt meg, alig három héttel a Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt: a Zmiana szakszervezetekkel egybekötve ellentüntetés szervezését helyezte kilátásba. Korábban az amerikai páncélosok bevonulása ellen is tiltakoztak, és ezzel a Zmiana kilóg a sorból, a pártok többsége ugyanis hallgatólagosan vagy nyíltan támogatja, hogy Lengyelország legyen az amerikai hadsereg új térségi ütőereje.

Ugyanakkor, ez a bizonyos kémvád nem egy olyan politikai történés, aminek a gyökereit Lengyelországban, vagy akár Európában kellene keresni. Január közepén a brit The Telegraph beszámolt arról, hogy James Clapper, az amerikai hírszerzés vezetője utasításokat kapott a kongresszustól egy átfogó értékelés elkészítésére vonatkozóan, azzal kapcsolatban, hogy milyen európai pártokat támogatott Oroszország az elmúlt évtized folyamán. Az amerikaiak aggodalmairól a hazai sajtó is beszámolt, mert ennek kapcsán a Jobbik is említésre került, mint ?Oroszország által pénzelt párt?. Január 23.-án a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap azonban arra mutatott rá, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem ?Oroszországból pénzelt? pártok ellen folytat nyomozást Európában, hanem egy új amerikai szankciós politikának lehetünk szemtanúi, melynek részeként az USA elkezd nyíltan nyomást gyakorolni minden olyan politikai pártra, ami nem akarja engedélyezni az állandó amerikai katonai jelenlétet Európában. A DWN szerint ennek részeként az USA gazdasági szankciókat hozhat bizonyos pártok ellen, vagy karanténba kényszerítheti azokat.

Ugyanakkor, figyelemre méltó, hogy az úgynevezett orosz kémügyekben ? pl. Kovács Béla kapcsán ? semmilyen érdemi előrelépés nem történik, ehelyett a külföldről pénzelt ?független? sajtóorgánumok akár éveken keresztül is a közélet tematizálására használják ezeket az eseteket ? ami így alkalmas az érintett pártok (esetünkben a Jobbik) sakkban tartására, politikai ellenfeleik számára engedmények kikényszerítésére. Lepper halála és Piskorski félreállítása szintén beleillik ebbe a folyamatba: Közép- és Kelet-Európában láthatóan elkezdték megfélemlíteni, lefizetni, félreállítani azokat a politikusokat, akik ellenzik a NATO háborús készülődését.


http://www.hidfo.ru/2016/05/letartoztattak-az-egyetlen-partvezetot-aki-ellenezte- az-amerikaiak-bevonulasat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elnökválasztáson, lengyelországban, terjeszkedésének, együttműködéssel, letartóztatására, állomásoztatása, titkolnivalójuk, szakszervezetek, hallgatólagosan, elnökválasztást, elnökjelöltként, figyelmeztetett, elengedhetetlen, sajtóorgánumok, megélhetésüket, dokumentumokat, körülményeiről, együttműködést, öngyilkosságot, oroszországból, letartóztatták, számítógépeket, csúcstalálkozó, tematizálására, szakszervezeti, kényszerítheti, nyilvánosságra, letartoztattak, megfélemlíteni, kongresszustól, félreállítása, megrohamozták, ellentüntetés, állomásozását, információkat, ügynökségének, egyetlen pártvezetőt, amerikaiak bevonulását, ellenzéki párt, politikust kémkedés, nyilvánosan hangoztatott, másik pártvezető, háborús készülődés, lengyel Zmiana, belvédelmi szolgálat, pártvezető otthonában, hatóságok számos, párt székházában, lengyel kormánymédia, párt alelnökét, hatóságok törvénysértő, agresszív fellépés, Mateusz Piskorski, Mateusz Piskorskit, Nabil Malaziit, Tomasz Jankowski, Andrzej Lepper, Andrzej Duda, Amerikai Egyesült Államokkal, Mateusz Piskorskinak, James Clapper, Deutsche Wirtschafts Nachrichten, Amerikai Egyesült Államok, Kovács Béla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Neked tudnod kell  Kaffka_Margit  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem méltó hozzád  Minden harmadik...  Mi lenne ha  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogy lehet megtartani  Szép álmokat!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hiányzik  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Png kutya  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Akarat  Png fotel  Nem tudhatod  Alázat  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Tavaszi kép  Julian Brass gondolata  Tavaszi kép  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Adakozás  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  George Byron - Ahogy itt jár -...  Popper Péter szavai  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  A sors  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png virág  Png cica  Fehér virág  Nagyon különös  Akarat  Akarat  Szívem tiéd  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Szép álmokat!  A másik dolog,  Szép napot kívánok  Png telefon  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Elköszönt  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Még csak most kezdődik a nap 
Bejegyzés Címkék
egyetlen pártvezetőt, amerikaiak bevonulását, ellenzéki párt, politikust kémkedés, nyilvánosan hangoztatott, másik pártvezető, háborús készülődés, lengyel Zmiana, belvédelmi szolgálat, pártvezető otthonában, hatóságok számos, párt székházában, lengyel kormánymédia, párt alelnökét, hatóságok törvénysértő, agresszív fellépés, házkutatások során, párttagokkal kapcsolatos, szóvivő szerint, fellépés közvetlen, szakszervezeti partnerek, szakszervezetek működéséhez, szakszervezetek eltitkolják, munkáltatók elől, dokumentumok lefoglalását, házkutatások egyúttal, párt társadalmi, párt szóvivője, szakszervezetekre vonatkozó, eljárással kapcsolatban, hatósági fellépés, olyan pártról, lengyel kormány, párt működése, pártvezető figyelmeztetett, július 8-án, esetleges ellenzéki, amerikai fegyveresek, hatóságok részéről, kormány keze, hivatalos magyarázat, 2015-ös elnökválasztáson, 2015-ös elnökválasztást, könyv kiadása, hatósági rajtaütések, amerikai páncélosok, pártok többsége, amerikai hadsereg, bizonyos kémvád, olyan politikai, gyökereit Lengyelországban, amerikai hírszerzés, átfogó értékelés, elmúlt évtized, amerikaiak aggodalmairól, hazai sajtó, állandó amerikai, úgynevezett orosz, külföldről pénzelt, közélet tematizálására, érintett pártok, elnökválasztáson, lengyelországban, terjeszkedésének, együttműködéssel, letartóztatására, állomásoztatása, titkolnivalójuk, szakszervezetek, hallgatólagosan, elnökválasztást, elnökjelöltként, figyelmeztetett, elengedhetetlen, sajtóorgánumok, megélhetésüket, dokumentumokat, körülményeiről, együttműködést, öngyilkosságot, oroszországból, letartóztatták, számítógépeket, csúcstalálkozó, tematizálására, szakszervezeti, kényszerítheti, nyilvánosságra, letartoztattak, megfélemlíteni, kongresszustól, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.